Flyer ontwerp.

Flyer ontwerpen vanaf €69

Een flyer kan een goede bijdrage zijn om uw aanbieding/actie onder de aandacht te brengen of om iemand kennis te laten maken met bijvoorbeeld een product. Het ontwerpen van een flyer vraagt om een aantal aandachtspunten:

De uitstraling moet herkenbaar zijn voor uw bedrijf/bedrijf

Heeft uw bedrijf/bedrijf een huisstijl, laat dan het ontwerp van de flyer aansluiten bij deze huisstijl. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij uw klanten (de doelgroep).

Pakkende teksten

Bedenk een pakkende titel, de titel moet de klanten direct raken. Vertel korte en bondige, geen lange teksten (less is more). Een flyer moet interesse opwekken. Voor meer informatie kunt u ze verwijzen naar uw website.
De look & feel van de flyer past bij de doelgroep
Ken je doelgroep en bedenk hoe je ze kunt bereiken. Zorg ervoor dat de teksten, kleuren en foto’s passen bij je doelgroep. Wat zijn hun vragen en problemen? Wat moeten ze van je weten?
Bedenk een CTA (Call to action)
Nodig mensen uit om iets te doen, voorbeelden:
“Ga naar de website voor meer informatie”
“Koop nu je tickets”
“Maak nu een afspraak”
Kortom, het doel van de flyer
Zorg ervoor dat het ontwerp de aandacht trekt
Dus wees origineel. Durven! Een saaie flyer die bij de post ligt zal niet opvallen, mensen zullen dit niet eens lezen en daarom weggooien. De vorm, kleur, tekst en zelfs de papierkeuze kan een rol spelen.

Een flyer kan een goede bijdrage zijn voor het onder de aandacht brengen van jou aanbieding/actie van iemand kennis te laten maken met bijvoorbeeld een product. Een flyer vereist een aantal items:

 1. De uitstraling moet herkenbaar zijn voor jou bedrijf/onderneming
  Heeft jou een huisstijl, laat onderneming het ontwerp van de flyer dan aansluiten bij deze huisstijl. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij je klanten.
 2. Pakkende teksten
  Denk hierbij aan een pakkende titel, de titel moet gelijk aan de klanten raken. Vertel kort en bondig, geen lange teksten (less is more). Een flyer moet interesseren. Voor meer informatie kun je ze aangeven naar je website.
 3. De look&feel van de flyer sluit aan bij de doelgroep
  Ken je doelgroep en bedenk hoe je ze kan bereiken. Zorg dat de teksten, kleuren en foto’s aansluiten bij jou doelgroep. Wat zijn hun vragen en problemen? Wat moeten ze van je weten?
 4. Denk aan een CTA (oproep tot actie)
  Nodig mensen uit om iets te doen, voorbeelden:
  “Ga naar de website voor meer informatie”
  “Koop nu je tickets”
  “Maak nu een afspraak”
  Kortom, het doel van de flyer
 5. Zorg ervoor dat het ontwerp van de aandacht trek
  Wees dus origineel. Durf! Een saaie flyer dat tussen de post zit zal niet vallen, mensen zullen dit niet eens gaan lezen en dus weggooien. Van belang is de vorm, kleur, tekst en zelfs de papierkeuze kan een rol spelen.